ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΗΛ .

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
ΤΗΛ .
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
ΤΗΛ .

Τα 11 Τμήματα Μηχανικών που αναγνωρίστηκαν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων τους

Τα 11 Τμήματα Μηχανικών που αναγνωρίστηκαν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων τους

Τα Τμήματα Μηχανικών που έχουν κριθεί αντίστοιχα με τα Τμήματα των Πολυτεχνικών Σχολών, αλλά δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί η απαραίτητη Υπουργική Απόφαση μπορείτε να δείτε στον πίνακα.

Αυτό σημαίνει ότι, όταν υπογραφούν και δημοσιευτούν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) οι απόφοιτοί τους θα έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους αποφοίτους των άλλων Πολυτεχνικών Σχολών. Θα μπορούν, δηλαδή, να εγγραφούν στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), ως πλήρη μέλη και να υπογράφουν μελέτες, όπως και οι συνάδελφοί τους των Πολυτεχνικών Σχολών.

Οι απόφοιτοι των υπολοίπων Τμημάτων Μηχανικών αυτών των τριών Πανεπιστημίων και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας δεν έχουν ακόμη τα επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών. Θα κριθούν από την αρμόδια επιτροπή στο μέλλον.

Από τη στιγμή που ξεκίνησε η διαδικασία αντιστοίχισης των σχολών των Μηχανικών με τις Πολυτεχνικές, είναι λογικό ότι θα ολοκληρωθεί, όσο και αν αργήσει. Συνεπώς όσοι υποψήφιοι εισαχθούν φέτος δεν θα έχουν πρόβλημα με τα επαγγελματικά δικαιώματα όταν αποφοιτήσουν. Φυσικά επειδή ζούμε στην Ελλάδα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν δεν δούμε τα ΦΕΚ με τις υπουργικές αποφάσεις.

Το ερώτημα, λοιπόν, μετά τους Πολιτικούς Μηχανικούς στο Μετσόβιο να δηλώσω τους Πολιτικούς Μηχανικούς στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ή τους Πολιτικούς Μηχανικούς της Πάτρας, έχει νέα δεδομένα και πιθανόν νέες απαντήσεις.

Οι νέες απαντήσεις θα φέρουν αναταράξεις στις βάσεις, με σημαντική άνοδο στα 10 Τμήματα που αποκτούν τα επαγγελματικά δικαιώματα, αλλά και τα υπόλοιπα, τώρα που δρομολογήθηκε η λύση.

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ)
1660 Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Ηράκλειο)
1662 Ηλεκτρονικών Μηχανικών (Χανιά)
1659 Μηχανολόγων Μηχανικών (Ηράκλειο)
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
0393 Ναυπηγών Μηχανικών (Αιγάλεω)
0387 Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (Αιγάλεω)
0392 Μηχανολόγων Μηχανικών
0390 Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών (Αιγάλεω)
0391 Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής (Αιγάλεω)
0394 Πολιτικών Μηχανικών (Αιγάλεω)
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
1522 Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Πάτρα)
Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας
1624 Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (Θεσσαλονίκη)

 

Καλέστε μας να κανονίσουμε ένα ραντεβού ώστε να σας αναλύσουμε το πρόγραμμα σπουδών και να ενταχθείτε σε ένα από τα τμήματα προετοιμασίας. Διδάσκονται όλα τα μαθήματα όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Επιπλέον, η σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού Βάλια Κανελλάκη βοηθάει μαθητές, φοιτητές και ενήλικες να βρουν αυτό που τους ταιριάζει, μέσω ολοκληρωμένων προγραμμάτων επαγγελματικού προσανατολισμού.

Για να επικοινωνήσεις μαζί μας ή να λύσουμε τις απορίες σου, καλέστε στο 2831100124.

Πηγή: odigos.stadiodromia.gr

Scroll to Top